Składniki:
- przecier pomidorowy 500 ml
- pieczarki 30 dag
- cebula 1 sztuka
- czosnek 1 ząbek
- ser żółty starty 10 dag
- mięso mielone wołowe 15 dag
- sól
- pieprz
- zielenina
- olej 1/4 łyżki
- gałka muszkatołowa
- zioła prowansalskie
- cukier 1 szczypta
Sposób przyrządzenia:
Mięso należy połączyć z przyprawami, ziołami i czosnkiem przeciśniętym
przez praskę lub zgniecionym. Na patelni, na oleju należy podsmażyć
pokrojoną drobniutko cebulę. Dodać do cebulki mięso z przyprawami. Mięso
należy podsmażać przez około 5 minut, następnie dodać do niego
koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać dodać szczyptę cukru i dusić
do momentu usmażenia mięsa. Dodać starty ser i zieleniną, wymieszać.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
1 comment for “Sos z pieczarek”