Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos winny z boczkiem

Składniki

  • 20 dag masła
  • 5 łyżek białego wytrawnego wina
  • 2 żółtka
  • 15 dag wędzonego boczku
  • pęczek dymki
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:

    1. Posiekaną dymkę i pokrojony w kostkę boczek przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
      Następnie miseczkę wstawić do garnka z gotującą się wodą po czym  wlać wino i dodać żółtka.
      Całość dokładnie roztrzepać aby powstała piana wówczas dodać cebule z boczkiem oraz masło.
      Energicznie mieszając do połączenia się wszystkich składników.
      Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *