Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pieczarkowy z ziołami

 

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 ½ szklanki śmietany 18%
  • posiekana zielona natka pietruszki, tymianku, Bazyli i szczypiorku
  • 1 łyżka przyprawy typu Vegeta
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, obrać, osączyć na papierowym ręczniku. Pokroić w plasterki i poddusić na maśle . W garnuszku wymieszać śmietanę z mąką i przyprawą typu Vegeta, dodać do pieczarek i gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wymieszać z posiekanymi ziołami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze smakuje z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *