Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos parmezanowy Iwony

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml białego wina
  • 200 ml bulionu
  • 3 dag posiekanych ziół
  • 15 dag kwaśnej śmietany
  • 15 dag startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

    Sposób wykonania:

    1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać wino i bulion, doprowadzić do zagotowania.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową po czym dodać posiekane zioła.
      Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać śmietanę oraz ser, wymieszać.

      Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Iwonę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *