Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos majonezowy Ilony

 

Składniki:

  • olej 50 dag
  • żółtka 3 sztuki
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • musztarda 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jajka trzeba wyparzyć wrzątkiem, następnie rozbić i białka oddzielić od
żółtek, a żółtka wbić do miski. Do żółtek proszę wlać sok z cytryny,
dodać musztardę i wszystko ze sobą bardzo energicznie i szybko
wymieszać. Po wymieszaniu składników należy powoli należy wlewać olej i
mieszać energicznie do momentu aż sos zacznie tężeć. Doprawić solą i
pieprzem wedle uznania. Podawać schłodzony w lodówce.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *