Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos genueński

 

Składniki:

  • mięso drobiowe 20 dag
  • cebula 1 sztuka
  • oliwa 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • białe wino wytrawne 1 kieliszek
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • rosół 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy posiekać i podsmażyć ją na oliwie( zeszklić), dodać
zmielone mięso drobiowe i podsmażyć ciągle mieszając. Całość posypać
mąką i ponownie podsmażyć, mięso rozprowadzić na patelni rosołem,
wymieszać, dodać koncentrat, pieprz, sól i tymianek. Wszystko dokładnie
wymieszać. Na koniec należy dodać wino zagotować.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *