Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chrzanowy Mileny

Składniki:

  • 4 łyżki startego chrzanu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • ½ kostki bulionowej
  • 100 ml kwaśnej  śmietany
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    Na rozgrzanym maśle przeszyć mąkę po czym dodać chrzan i smażyć kolejne 2 minuty.
    Po tym czasie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo 120 ml wody iw rzucić kostkę rosołową.
    Całość wymieszać i gotować około 6 minut.
    Następnie dodać śmietanę wymieszaną z kilkoma łyżkami soku  cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *