Składniki: 20 dkg tartego chrzanu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 główki czosnku 20 dkg obranej ze skóry, oczyszczonej z nasion papryki sól, cukier, sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę na 2 minuty zalać wrzątkiem, odcedzić. Obrany czosnek, paprykę, chrzan i koncentrat zmiksować w blenderze, przyprawić do smaku, przełożyć do czystych, szczelnie zamykanych słoiczków.
Tag: chrzanowy
Listy
Pasteryzowany domowy chrzan
by Renata Kępa • • 0 Comments
Listy
Sos chrzanowy Mileny
by Milena Janiszewska • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki startego chrzanu 2 łyżki masła 1 łyżeczka mąki ½ kostki bulionowej 100 ml kwaśnej śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przeszyć mąkę po czym dodać chrzan i smażyć kolejne 2 minuty. Po tym czasie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo 120 ml wody iw rzucić kostkę rosołową. Całość…
Listy
Sos chrzanowo-śmietanowy Konrada
by Konrad Malinowski • • 0 Comments
Składniki: 150 ml kwaśnej śmietany 4 łyżki chrzanu sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać razem z chrzanem. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.