Składniki:
- ½ szklanki chrzanu
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- 1 szklanka śmietany
- sok cytryny
- sól, cukier do smaku
Składniki: ½ kg jabłek 1 słoiczek chrzanu 1średnia marchewka ½ szklanki śmietany cukier Sposób przyrządzenia: Jabłka i marchewkę opłukać, osączyć na papierowym ręczniku i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przełożyć do szklanej miseczki, połączyć z chrzanem ze słoiczka, dodać cukier do smaku i połączyć ze śmietaną. Schłodzić.
Lekturę rozpocznij od koncowej uwagi. 1. Składniki: ok. 20 dkg słoik chrzanu 3 żółtka jaj 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka masła sól, biały pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Żółtka utrzeć na gładką masę, dodać śmietanę, wymieszać z chrzanem. Na teflonowej patelni rozpuścić masło, dodać chrzan wymieszany z żółtkami i śmietaną, mieszając podgrzewać, jak zgęstnieje przyprawić…
Skład: 6 łyżek chrzanu 10 ząbków czosnku 1 kwaśne jabłko sok z cytryny kwaśna śmietana 1 ugotowane żółtko sól Sposób wykonania: Czosnek obieramy, bardzo dokładnie rozdrabniamy, ucieramy z żółtkiem, dodajemy pozostałe składniki, ucieramy na gładką masę.