Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone kąski z wieprzowiny

Składniki:

  • 50 dkg karczku wieprzowego
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać sos sojowy i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody, dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut.  Na patelni rozgrzać olej, porcjami smażyć kostki mięsne. Czas smażenia uzależniamy od tego jaki wysmażone mięso lubimy. Usmażone mięso obsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na liściach sałaty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *