Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- ½ opakowania mrożonej marchewki
- ½ opakowania mrożonego groszku
- ½ opakowania fasolki szparagowej
- 25 dkg pieczarek
- ½ puszki kukurydzy
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3-4 ząbki czosnku
- 1/5 łyżki przyprawy typu Vegeta
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Czosnek obieramy drobno, siekamy. Piersi kurczaka myjemy, osączamy, kroimy w wąskie paseczki. Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki smażymy chwilę na silnym ogniu dodajemy pozostałe warzywa i koncentrat pomidorowy. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oleju , dodajemy pokrojone w paseczki piersi kurczaka. Smażymy na złocisty kolor i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doprawiamy wegetą i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Wykładamy do żaroodpornego naczynia, podajemy na gorąco.