Składniki:
- 40 dag zielonej fasolki
- 2 łyżki oleju
- 4-5 łyżek rosołu
Sos:
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżka smalcu
- 3-4 łyżki mielonej wieprzowiny
- 1 łyżka sos sojowego
- 1 łyżka pikantnego sosu
- 1 łyżeczka cukru
Sposób wykonania:
- Fasolkę smażyć ok. 2 min na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół i nadal trzymać na ogniu mieszając ok. 4-5 min.
Po tym czasie wybrać z garnka fasolkę a dodać smalec, mięso oraz imbir.
Dokładnie wymieszać i smażyć ok. 2 min po czym dodać sos sojowy, sos polski oraz cukier.
Ponownie wymieszać i trzymać na ogniu do zagotowania nie przerywając mieszania, wówczas dodać fasolkę.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzać.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kingę