Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony kurczak w sosie cytrynowym

Składniki:

  • ½ kurczaka
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka ziemniaczana
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 białko
  • 6-7 pieczarek
  • 1 słodka papryka
  • starta skórka z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • sok z 1 cytryny
  • 5-6 łyżek oleju
  • 1 ½ łyżki malcu
  • 3 łyżki rosołu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób wykonania:

  1. Pierś kurczaka pokroić w paski, które oprószyć solą, mąką oraz imbirem po czym wymieszać z białkami i odstawić na 30 min.
    Następnie kurczaka smażyć ok. 3 min na rozgrzanym oleju, wówczas kurczaka wyjąć a na patelnie wrzucić smalec i gdy się rozgrzeje dodać pokrojone pieczarki, paprykę i szczypior.
    Trzymać na ogniu mieszając ok. 1 min.
    Następnie wlać rosół, sos sojowy oraz dodać cukier, doprowadzić do wrzenia i dodać kurczaka.
    Pozostawić na ogniu 1 min nie przerywając mieszania dodać skórkę i sok z cytryny, gotować ostatnią 1 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Grzegorza

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *