Składniki: ½ op makaronu muszle 10 dag czerwonej fasoli 10 dag czarnej fasoli 10 dag zielonej fasoli Zalewa: 50 ml octu winnego ½ szkl. oleju łyżka startej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na zalewę dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin. W między…
Kategoria: Fasola
Fasola
Fasola zapiekana w sosie
by Monika Fiedor • • 0 Comments
Składniki: 500 g suszonej białej fasoli 150 g bekonu 2 cebule 6 gałązek rozmarynu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki mielonej gorczycy 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki octu sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia gotować w tej samej wodzie w której się moczyła…
Fasola
Fasolka z boczkiem i kiełbasą
by Renata Bąba • • 0 Comments
Składniki: 20 dag boczku 2 cebule 30 dag fasoli Jaś 2 liście laurowe 30 dag cienkiej kiełbasy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem listka laurowego i…
Fasola
Fasola w sosie pomidorowym
by Alicja Remiszewska • • 0 Comments
Fasola
Kolorowa fasola zapiekana z ryżem
by Joanna Zimnickia • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki różnokolorowej fasoli 1 szklanka gotowanego ryżu kilka pokrojonych oliwek bez pestek kilka kaparów 1 jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka dobrej, gęstej śmietany 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Namoczoną kilka godzin wcześniej fasolę ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać ryż, fasolę, oliwki, koncentrat pomidorowy i kapary,…