Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodko  ostre polędwiczki wieprzowe z grilla

Składniki:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych

Marynata:

  • 1/3 szklanki soku cytrynowego
  • 1/3 szklanki soku ananasowego
  • 1 łyżka sosu chili
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka rozgniecionego czosnku
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Polędwicę pokroić w sześciany. Zalać mięso marynatą, dokładnie wymieszać, odstawić na nic do lodówki. Przed pieczeniem mięso odcedzić z marynaty. Nabijać na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków, pozostawić 2, 3 cm odstępu miedzy kawałkami mięsa. Piec na nagrzanym grillu 10 minut, obracać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *