Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Laguiole A.O.C.

Pochodzenie: Owernia
Rodzina serów: Sery półtwarde
Rodzaj mleka: mleko krowie
Smak: w smaku przypomina tartę serowo-cebulową
Zawartość  tłuszczu: 45%
Pora roku: cały rok, w zależności od dojrzewania
Opis:
Ser ten wytwarzany jest na płaskowyżu Aubrac w Owernii. Jest produkowany według takiej samej receptury co cantal. Ma starożytny rodowód – prawdopodobnie wytwarzano go już w IV wieku p.n.e. Na szerszą skalę rozpoczęto go wytwarzać w klasztorach w XIX wieku, lecz znaczny rozkwit jego produkcji przypada na początek XX wieku. Posiada jędrny, słomkowożółty, kremowy miąższ oraz naturalną, twardą, pomarańczowoszarą skórkę, ciemnieje w miarę dojrzewania. Ma lekko stęchły aromat, który może być dość intensywny, gdy ser jest w pełni dojrzały.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *