Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Selery Joli

Składniki:

  • 80 dag selerów
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 szkl. białego wytrawnego wina
  • ½ łyżki maki
  • sól
  • cukier
  • ½ pęczka natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Obrane selery pokroić w cząstki po czym zalać je ocukrzoną, wrzącą wodą i gotować ok. 5 min, wówczas je odcedzić, wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
    Podlać jeszcze winem trzymać na ogniu pod przykryciem do miękkości.
    W między czasie na reszcie rozgrzanego tłuszczu, przesmażyć mąkę (nie rumieniąc), wówczas dodać do selerów.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
    Na koniec doprawić potrawę do smaku.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Jolę J

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *