Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z niespodzianką

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 5 łyżek masła
  • 10 dag sera pleśniowego
  • sok z ½ cytryny
  • kilka listków natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Kilka orzechów odłożyć a resztę posiekać po czym utrzeć je razem z 4łyżkami masła oraz rozgniecionym serem.
    Następnie gruszki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć delikatnie miąższ, po czym skropić gruszki sokiem z cytryny i napełnić serową masą.
    Każda połówkę zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem.
    Piec na rozgrzanym ruszcie ok. 5 min
    Po odwinięciu z folii nałożyć resztę masy i udekorować listkami natki i polówkami orzechów.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Adriana

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *