Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandwicz z rybą w oleju

Składniki:

    • 6 kromek chleba z dodatkiem ziaren
    • 1 puszka filetów śledziowych w oleju
    • 3 plastry żółtego sera
    • 1 zielony ogórek
    • masło
    • posiekana zielenina
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe ostrożnie wyjąć z puszki, obsączyć dokładnie z oleju. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w skośne plastry. Każdą kromkę chleba  posmarować masłem, ułożyć na nich plastry sera, filet rybny, obsypać posiekaną zieleniną, obłożyć plastrami ogórka, przyprawić solą i pieprzem. Całość nakryć drugą kromką chleba i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *