Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana bagietka

Składniki:

    • 1 bagietka lub bułka weck

    Farsz:

    • 1 szklanka majonezu
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 1 zielony ogórek
    • 1 papryka marynowana
    • zielona cebulka, posiekany koperek lub szczypiorek do wyboru


    Sposób przyrządzenia:
    Obciąć końce bagietki. Pomagając sobie ostrym, długim nożem usunąć z niej część miąższu. Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Podobnie pokroić paprykę. Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać. Bułkę nadziać ściśle przygotowanym farszem, owinąć w folię spożywczą lub aluminiową, na 2 godziny odłożyć do lodówki. Przed podaniem pokroić ostrym nożem w plastry. Podany skład farszu można oczywiście modyfikować wg uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *