Składniki: 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę brukwi 60 dkg obranej i pokrojonej w kostkę rzepy 1 kg obranych, pokrojonych w kostkę ziemniaków 4 łyżki masła ½ szklanki śmietany kremówki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Brukiew, rzepę i ziemniaki umyć. Brukiew zalać w dużym rondlu wodą, posolić, gotować 15 minut. Dodać ziemniaki i rzepę gotować razem…
Tag: drugie
Listy
Piure ziemniaczane z boczkiem, serem i zieloną cebulka
by Dominika Gądek • • 0 Comments
Listy
Schabowy w otrębach pszennych
by Olga Kmita • • 0 Comments
Składniki: 6 schabowych kotletów 3 białka ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki otrąb pszennych 7 łyżek jogurtu naturalnego 3 łyżki musztardy miodowej 2 łyżki posiekanego szczypiorku sok z cytryny 2 łyżki oleju 3-4 posiekane ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Sok z cytryny wymieszać dokładnie z solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę…
Listy
Filet z kurczaka w sosie majonezowym z karmelizowaną cebulką
by Katrzyna Kizior • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 1 cebula 4 łyżki majonezu tymianek sól, pieprz do smaku oliwa Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać plastry cebuli, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, smażyć aż cebulka lekko zacznie się rumienić. Umyte i osuszone filety nasmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem, zawinąć w…
Przekąski
Sandwicz z sardynkami konserwowymi
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 6 kromek białego chleba tostowego 1 puszka sardynek w oleju 6 oliwek konserwowanych 3 liście sałaty sok z cytryny pieprz masło majonez Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z…