Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu
- tymianek
- sól, pieprz do smaku
- oliwa
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać plastry cebuli, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, smażyć aż cebulka lekko zacznie się rumienić. Umyte i osuszone filety nasmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C przez około 40 minut, pod koniec pieczenia ostrożnie rozwinąć folię aby filet się przyrumienił. W międzyczasie wymieszać majonez z obsączoną z oliwy cebulką i tymiankiem. Podawać z bukietem jarzyn z wody, na porcji mięsa udekorowanej majonezem z dodatkami.