Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Azjatycka przekąska z kurczaka

Składniki:

  • 25 dkg filetów z kurczaka pokrojonych w grubą kostkę
  • 1 białko
  • mąka kukurydziana
  • olej do głębokiego smażenia

Marynata:

  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki przyprawy Pięć smaków
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Składniki marynaty i mięso wymieszać w miseczce, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Białko zmiksować. Obsączone z marynaty porcje mięsa moczyć w zmiksowanym białkiem i obtoczyć w mące kukurydzianej. W rondlu rozgrzać olej, smażyć porcjami aż porcje pięknie się zazłocą. Podawać na ciepło lub zimno na półmisku udekorowanym zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *