Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik na herbatnikach

Składniki:

    • 1 kg zmielonego białego sera
    • 4 jaja
    • kostka masła
    • budyń śmietankowy
    • szklanka cukru
    • opakowanie cukru waniliowego
    • bakalie lub orzechy
    • polewa lub lukier herbatniki


    Sposób przyrządzenia:
    Ser, jaja i masło wrzucić do garnka i dobrze wymieszać. Dodać cukry i postawić na mały ogień. Kiedy masa zrzednie stopniowo dodać budyń ciągle mieszając. Zdjąć z ognia kiedy powstaną pęcherze powietrza. Jeszcze ciepłą masę wylać na herbatniki i przykryć taka samą ilością herbatników jaka jest pod serem. Polać polewa. Podawać jak zastygnie i będzie zimne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *