Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków i rokpola

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
  • 15 dag rokpola
  • 4 dymki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka uprażonych pestek dyni
  • 1 pęczek posiekanego koperku

    Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić na plasterki.
    Jeszcze ciepłe połączyć z sosem.
    Następnie cebulę pokrojoną na piórka podsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pestki dyni i jeszcze chwilę smażyć.
    Dodać do ziemniaków razem z rokpolem i posiekanym koperkiem.
    Delikatnie przemieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *