Składniki:
- ½ kg miąższu z dyni
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- ½ szkl śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- natka pietruszki
- pestki dyni
Składniki: bakłażan 2 czerwone cebule 2 łyżki uprażonych pestek dyni kilka zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana pokroić w kosteczkę. Następnie cebule pokroić w krążki, dodać całe oliwki i posiekaną rzeżuchę . Wrzucić jeszcze pestki dyni i całość dokładnie wymieszać.…
Składniki: bakłażan 2 czerwone cebule 2 łyżki uprażonych pestek dyni kilka zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Dodać jeszcze oliwki, pestki dyni i posiekaną rzeżuchę. Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem, solą, pieprzem…
Składniki: 30 dag białej kapusty bulwa fenkułu opakowanie kiełków fasoli mung 3-4 dag pestek dyni opakowanie gęstego kefiru 2 łyżki posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Dodać pokrojoną bulwę, kiełki oraz pestki dyni. Następnie kefir wymieszać z posiekanym koperkiem oraz solą. Wszystkie składniki wymieszać razem z solą.
Składniki: bakłażan 2 czerwone cebule 2 łyżki uprażonych pestek dyni kilka zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Bakłażan pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Dodać pestki dyni, oliwki oraz posiekaną rzeżuchę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić olejem i sokiem z cytryny.…