Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan z papryką i pestkami dyni

Składniki:

  • bakłażan
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki uprażonych pestek dyni
  • kilka zielonych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:
    Obranego bakłażana pokroić w kosteczkę.
    Następnie cebule pokroić w krążki, dodać całe oliwki i posiekaną rzeżuchę .
    Wrzucić jeszcze pestki dyni i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny.
    Dodać szczyptę soli, pieprzu oraz cukru do smaku.
    Sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *