Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wołowiny, kapusty i ogórków

Składniki:

  • 1 kg zielonej kapusty
  • 1 kg młodych ogórków
  • 50 dag gotowanego mięsa wołowego
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • 1 szkl. majonezu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym posypać solą oraz 1łyżką cukru i ugnieść, odstawić na chwilę.
    W między czasie obrane ogórki oraz mięso pokroić w słupki i dodać do kapusty razem z posiekanym koperkiem.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać majeniem i lekko przemieszać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ilona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *