Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z listkami pokrzyw

 

Składniki:

  • 10 jajek
  • 10 dag boczku
  • garść młodych listków pokrzywy
  • 1 korzeń chrzanu
  • sól
  • pierz
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób wykonania:

  1. Pokrzywy posiekać a korzeń chrzanu obrać i zetrzeć na tarce.
    Następnie pokrojony boczek zeszklić na 1 łyżeczce tłuszczu, wówczas dodać pokrzywy i chrzan przez chwilę trzymać na ogniu cały czas mieszając po czym wlać roztrzepane jajka.
    Pozostawić na ogniu do ścięcia jaj i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Iwonę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *