Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonego łososia z ryżem

Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia
  • 2 szkl. ryżu ugotowanego na sypko
  • 8 ugotowanych na twardo jajek przepiórczych
  • 1 cebula
  • kilkanaście nadziewanych anchois oliwek
  • 3 łyżki posiekanego koperku

    Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajeczka obrać i przekroić na pół, dodać do nich oliwki, cebulę pokrojoną w piórka oraz łososia pokrojonego w paseczki.
    Całość delikatnie wymieszać dodając jeszcze posiekany koperek.
    Następnie chrzan utrzeć razem z oliwa po czym dodać śmietanę oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *