Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rukoli i kabaczka

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej szalotki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 450 g żółtych i zielonych kabaczków(pociętych na plasterki)
  • 4 szkl. rukoli
  • ¼ szkl. liści bazylii
  • 140 g pokruszonego koziego sera

    Sposób wykonania: 
    Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekaną cebulą.
    Następnie dodać pokrojony kabaczek, odstawić na 3 minuty.
    Po tym czasie dodać bazylię oraz ukolę.
    Ponownie wymieszać ii posypać kozim serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *