Składniki:
- 2 patisony
- 2 jajka
- 1 pęczek rzodkiewek
- 6 orzechów włoskich
- ½ słoiczka majonezu
- 3 łyżki śmietany
- szczypta cukru
- 2 łyżki startego chrzanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Obrane patisony pokroić w kostkę po czym zalać osolonym i ocukrzonym wrzątkiem, ugotować.
W między czasie ugotować jajka na twardo, wówczas je obrać i posiekać.
Ugotowane patisony odcedzić i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać jajka, orzechy oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki.
Całość wymieszać i polać majonezem wymieszany ze śmietaną i chrzanem, ponownie lekko przemieszać.
Doprawić do smaku solą ora pieprzem.Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Tomasza