Składniki:
- 1 główka sałaty
- 1 fenkuł
- 2 pomidory
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 czerwona cebula
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 fileciki anchois
- 5 dag czarnych oliwek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki octu winnego
- 4 łyki oliwy
- sól
- pieprz
- oregano
Sposób wykonania:
- Obrane pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać a fenkuł i seler pokroić na kawałki.
Całość wymieszać i dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojone fileciki anchois.
Następnie dodać jeszcze pokrojone jajka, oliwki oraz sałatę parowaną na małe kawałki.
Ponownie wymieszać sałatkę i polać oliwa wymieszaną z octem i przyprawami.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię