Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z filetów anchois i kaparów

Składniki:

  • 4 porcje ugotowanej białej ryby
  • łyżka kaprów
  • 1 ogórek
  • 4 ugotowane ziemianki
  • mały burak
  • 4-5 filetów anchois
  • tymianek
  • natka pietruszki

    Sos:

  • 45 łyżek oliwy
  • 1-2 łyżki octu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oliwę wymieszać razem z octem oraz solą i pieprzem.
    Następnie obrać warzywa i pokroić je w kostkę, dodać do nich rybę pokrojoną na mniejsze kawałki, pokrojone anchois oraz korniszony.
    Całość wymieszać i polać wcześniej przygotowanym sosem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki oraz tymiankiem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *