Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z endywii, pomidorów i rzodkiewki

Składniki:

  • 10 dag endywii
  • 5 dag roszponki
  • 4 pomidory
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 szkl. kefiru
  • sok z 1 cytryny
  • 1 fenkuł
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób wykonania:

  1. Pomidory oraz rzodkiewki pokroić na plasterki.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, fenkuł pokroić w ósemki a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Kefir doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem cytryny i polać nim sałatkę.
    Całość delikatnie przemieszać i posypać posiekanym koperkiem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *