Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłek i selera posypana orzechami

Składniki:

  • 3 słodko-kwaśne jabłka
  • 1 seler korzeniowy
  • 10 orzechów włoskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ szkl. majonezu
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę, którą skropić sokiem z cytryny.
    Następnie selera zblanszować po czym pokroić go słupki i również skropić sokiem z cytryny, dodać do jabłka.
    Majonez doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać nim sałatkę.
    Całość lekko przemieszać i posypać drobno posiekanymi orzechami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez LoLa

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *