Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dzikiego ryżu, szpinaku i orzechów

Składniki:

  • ½ szkl. dzikiego ryżu
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki winnego octu jabłkowego
  • 6 moreli
  • ¼ szkl. posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szkl. liści szpinaku
  • 3 pędy zielonej cebulki
  • 2 łyżeczki posiekanego estragonu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Ryż zalać  4 szklankami wody i ugotować.
      Następnie ryż odcedzić i polać go oliwą oraz octem po  czym wstawić do lodówki na 1 godzinę.
      Po tym czasie dodać posiekane morele, orzechy, szpinak oraz estragon.
      Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

      "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Agnieszka G

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *