Składniki:
- ½ szkl dzikiego ryżu
- ½ szkl łuskanych migdałów
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- 1 jabłko
- ¼ szkl rodzynek
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Składniki: 250 g dzikiego ryżu 1 szkl migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g grzybów shiitake sól pieprz ¼ szl żółtych rodzynek 2 szalotki sok z 1 cytryny 1 łyżeczka sproszkowanego kminku Sposób wykonania: Ryż gotować w osolonej wodzie około 35 minut. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć migdały. Natomiast na drugiej lecz…
Składniki: ½ szkl. dzikiego ryżu ½ szkl. migdałów 1 łyżka oleju 1 cebula 1 jabłko ½ szkl. rodzynek sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ryż zalać 2,5 l osolonej wody po czym gotować go około 40 minut. W między czasie uprażyć migdały na patelni. Następnie na rozgrzanym…
Składniki: ½ szkl. dzikiego ryżu ½ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżki winnego octu jabłkowego 6 moreli ¼ szkl. posiekanych orzechów włoskich 1 szkl. liści szpinaku 3 pędy zielonej cebulki 2 łyżeczki posiekanego estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Ryż zalać 4 szklankami wody i ugotować. Następnie ryż odcedzić i polać go oliwą oraz octem po …