Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dzikiego ryżu z migdałami

Składniki:

  • 250 g dzikiego ryżu
  • 1 szkl migdałów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 250 g grzybów shiitake
  • sól
  • pieprz
  • ¼ szl żółtych rodzynek
  • 2 szalotki
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka sproszkowanego kminku

Sposób wykonania:
Ryż gotować  w osolonej wodzie około 35 minut.
W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć migdały.
Natomiast na drugiej lecz suchej patelni przesmażyć migdały.
Następnie wymieszać ugotowany ryż, migdały, grzyby, posiekane szalotki oraz namoczone w wodzie rodzynki.
Doprawić do smaku kminkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *