Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z botwiny, buraków i chrzanu

Składniki:

  • 3 buraki z botwiną
  • 1 korzeń chrzanu
  • 2 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżka cukru
  • ocet
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Buraki wstawić do piekarnika i upiec a botwinę posiekać.
    W między czasie chrzan zetrzeć na tarce a cebulę w krążki.
    Miękkie buraki pokroić  plasterki i wymieszać z resztą składników.
    Doprawić do smaku solą i skropić octem oraz olejem.
    Posypać natką pietruszki iw stawić do lodówki na 2 godziny.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Olę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *