Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka sułtańska

Skłądniki:

  • 60-70 dag kapusty pekińskiej
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 małe opakowanie rodzynek
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • 3 łyzki śmietany
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie odsączyc z syropu.Kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać goracą wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać.W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Powstałym sosem polać sałatkę i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem należy sałatkę wymieszać.
Przepis nadesłała na II Edycję konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *