Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z kapusty 2

Składniki:


  • 1 niewielka główka kapusty
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • tłuszcz,
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • tarata bułka

Wykonanie:
Pokrojoną na ćwiartki kapustę, ugotować, przkręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól, pieprz, jajko, trochę mąki oraz cebulkę podsmazoną na odrobinie tłuszczu. Z gotowej masy uformować kotlety, obtaczać w bułce lub mące i smażyć na złoty kolor. Można je podawać z ryżem. Świetnie smakują z pieczywem, przyprawione keczupem. Polecam wszystkim amatorom kapusty.
Przepis nadesłała na II Edycję konkursu Renata Dusza

1 comment for “Kotlety z kapusty 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *