Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka alzacka

Składniki:

  • cykoria 2 sztuki
  • fasola szparagowa 15 dag
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • oliwa 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cykorie należy dokładnie umyć, a następnie osuszyć ja i pokroić na
    niewielkie kawałki. Fasolkę szparagową trzeba przebrać, umyć pod bieżącą
    wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Rzodkiewkę należy
    umyć i pokroić w cieniutkie plasterki, następnie wymieszać wszystkie
    składniki, posolić je, oprószyć pieprzem, a na koniec skropić sokiem z
    cytryny oraz oliwą z oliwek.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *