Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolady wieprzowe z ogórkiem

Składniki:

  • 1 szkl. bulionu
  • 75 dag surowej szynki wieprzowej
  • 15 dag we wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 2 ogórki konserwowe
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • łyżka mąki pszennej
  • musztarda
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szynkę pokroić w plastry, które lekko rozbić po czym oprószyć solą i oraz pieprzem.
    Następnie cebulę, boczek oraz ogórki drobno posiekać i rozłożyć na plastrach mięsa.
    Mięso zawinąć i spiąć wykałaczką.
    Roladki obsmażyć a potem podlać bulionem i dusić do miękkości.
    Wówczas zdjąć roladki z ognia a na patelnie wlewamy śmietanę, dodajnym mąkę.
    I całość dokładnie wymieszać.
    Włożyć ponownie roladki i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *