Składniki:
- 1 szkl. bulionu
- 75 dag surowej szynki wieprzowej
- 15 dag we wędzonego boczku
- 2 cebule
- 2 ogórki konserwowe
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- łyżka mąki pszennej
- musztarda
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Szynkę pokroić w plastry, które lekko rozbić po czym oprószyć solą i oraz pieprzem.
Następnie cebulę, boczek oraz ogórki drobno posiekać i rozłożyć na plastrach mięsa.
Mięso zawinąć i spiąć wykałaczką.
Roladki obsmażyć a potem podlać bulionem i dusić do miękkości.
Wówczas zdjąć roladki z ognia a na patelnie wlewamy śmietanę, dodajnym mąkę.
I całość dokładnie wymieszać.
Włożyć ponownie roladki i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.