Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 5 parówek
- 6 ogórków kiszonych
- 3 marchewki
- 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 8 filetów w oleju 8 wykałaczek 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 szkl wody ½ szkl octu 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu szczypta soli Sposób wykonania: Filety ułożyć na blacie skórą do dołu. Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego. Następnie zrolować…
Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków mały słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobną kostkę po czym ułożyć je na środku talerza. Cebulę, grzyby i kapary również drobno pokroić i ułożyć wokół śledzia. Oprószyć całość pieprzem i udekorować plasterkami cytryny.