Składniki:
- 1 duży zielony ogórek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2-3 ząbki czosnku
- 2/3 szklanki maślanki
- 1 łyżeczka sosu tabasco
Składniki: 2 szklanki pokrojonego w cienkie półplastry miąższu ogórka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka sosu sojowego ¼ szklanki octu ryżowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki nasion sezamu Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać ogórki, sól, cukier, sos sojowy, ocet ryżowy i olej sezamowy, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym…
Składniki: 70 dag świeżych ogórków 1 szklanka maślanki sól pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać maślankę, posiekany koperek oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 40 dag ogórków 2 pęczki młodych rzodkiewek 1 pęczek młodych cebulek posiekany koperek śmietana sól cukier Sposób wykonania: Ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki a cebulę i koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: 1 kalafior ocet sól cukier 1 puszka zielonego groszku 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki śmietany posiekany koperek marynowana czerwona papryka pomidor Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Groszek odcedzić z zalewy, paprykę w paseczki a jajka na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez…