Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe z kapustą

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 1 cebula
  • 60 g kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ l wody
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • ½ pojemniczka śmietany

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz papryką po czym ułożyć na plastrach posiekaną cebule i poszatkowaną kapustę.
    Plastry zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami.
    Obsmażyć je na rozgrzanym oleju po czym wlać wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym.
    Trzymać na ogniu około 45 minut.
    Gdy roladki będą miękkie zagęścić sos dodając mąkę wymieszaną z odrobiną wody.
    Dodać jeszcze śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *