Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z kurczaka z morelowym nadzieniem

Składniki:

  • 1 kg mielonego kurczaka
  • 1 szkl. miąższu z bułki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Nadzienie:

  • 120 g suszonych moreli
  • ¾ szkl. wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera
  • 1 szkl. miąższu z chleba

    Polewa:

  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżeczki sosu teriyaki

Sposób wykonania:

  1. Do mielonego mięsa dodać miąższ z bułki, rozgnieciony ząbek czosnku, 1 łyżkę soli i wody, pieprz, sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wyrobić aby powstała jednolita masa, którą na chwilę odstawić.
    W między czasie 5 moreli odłożyć a resztę zalać osłodzoną woda i trzymać do momentu, aż zmiękną, wówczas je podgrzać i nadmiar zalewy odparować po czym morele dokładnie utrzeć.
    Następnie do utartych moreli dodać posiekaną cebulę i łodygę selera oraz miąższ z chleba.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Odłożoną masę z kurczaka rozsmarować na foli aluminiowej aby powstał prostokąt o wymiarach 28×23 po czym rozłożyć na nim morelowe nadzienie.
    Zawinąć folię aby nadąć kształt rolady, wówczas usunąć folię a roladę ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
    Posmarować ją jeszcze dżemem wymieszanym z 1 łyżką wody i sosem teriyaki i ułożyć połówki odłożonych wcześniej moreli.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 40 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *