Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z czerwoną fasolą

Składniki:

 

  • 250 g czerwonej fasoli
  • 750 ml rosołu warzywnego
  • pokrojona wieprzowina
  • 4 łyżki pokrojonego boczku
  • 1 cebula
  • 450 g ryżu
  • 250 ml wytrawnego wina 
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Wieprzowinę oraz fasolę zalać rosołem i trzymać na ogniu ok. 50 minut po czym dodać boczek i pozostawić na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Następnie dodać posiekaną cebulę oraz ryż, gotować ok. 2 minut.
Po tym czasie wlać wino oraz rosół i gotować do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *