Składniki: 4 woreczki ryżu masło sól pieprz 2 ogórki 3 pomidory 2 filety z kurczaka 1 ząbek czosnku olej koperek Sposób wykonania: Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie kurczaka pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem. Ugotowany ryż odcedzić po czym przesmażyć go…
Kategoria: Risotto
Risotto
Risotto Iwony
by Helena Halicka • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 por paczka mrożonych warzyw 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki sól, papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Ryż zalewamy trzema szklankami osolonej wody i gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy mrożone warzywa i pokrojone w paski, por i paprykę. Gotujemy jeszcze…
Risotto
Risotto z grzybami i papryką
by Aleksnadra Krzyżańska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag ryżu 1 kg mieszanych grzybów 2 cebule 2 kolorowe papryki 4 pomidory 4 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie grzyby pokroić w plasterki i poddusić je na rozgrzanym maśle po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Na…